Getest door DDS

DDS streeft er naar producten aan te bieden die degelijk zijn.

Bepaalde items worden zo mogelijk  eerst gekocht voor eigen gebruik zodat deze uitvoerig kunnen getest worden.

2 van deze producten die recent getest zijn komen hier aan bod en zijn ook te vinden op onze promo pagina.Beschrijving test


Apparaatje werd gekocht om een smartphone Samsung S4 op te laden. De verpakking is zeer degelijk, toestel zit netjes verpakt. Er is zelfs een mooi hoesje voorzien. In het doosje zit de Power bank + een USB kabel. We treffen geen aparte lader aan. Onmiddellijk valt op dat er 2 USB poorten zijn zodat men ook 2 toestellen tergelijkertijd kan opladen! Volgens de fabrikant kan je 3 tot 5 maal een smartphone opladen maar hiervoor moet je natuurlijk eerst de Power Bank zelf op laden. Gezien deze prachtige capaciteit duurt het wel even voor hij volledig opgeladen is. In de handleiding staat een lijst met oplaad tijden volgens type oplader:


Oplaadtijden Power Bank:


 • lader 2A: 7h
 • lader 1A: 10 h
 • Via PC/laptop (usb): 25 hDe oplaadtijden vallen op eerste zicht wat tegen dus op zoek naar een lader die 2A levert EN die USB aansluiting heeft. Het zit mee! De standaard lader van de Samsung S4 heeft standaard USB kabeltje en levert volgens de opschriften 2A. Even geluk dus!  Het duurt inderdaad een 7 tal uur voor alle 4 de lichtjes vast branden.


Eens opgeladen valt de eenvoud in gebruik op. Via een simpele toets kan men zien hoe veel de Power Bank nog opgeladen is. Het ingebouwde lichtje is handig.


De Samsung S4 is toevallig "plat" dus het meegeleverde kabeltje gaat meteen in de aansluiting van de GSM. Gelukkig zijn de meeste smartphone's tegenwoordig uitgerust met deze standaard USB aansluiting!


Laadbeurt 1:


Ongelooflijk maar waar, de gsm wordt razendsnel opgeladen, sneller zelfs dan via het stopcontact! Wanneer ik daarna de status van de Power Bank bekijk heb ik nog 3 lichtjes over...tot nu toe heeft de fabrikant gelijk en zou dat betekenen dat je zo'n 4 a 5 keer uw gsm kunt opladen! Handig dus als je naar een festival gaat, of er gewoon op uit trekt!


Laadbeurt 2:


Belangrijke test: wat gebeurt er met de capaciteit van de batterij als het toestel enkele weken wordt weggelegd? Kun je dan nog steeds 3 keer uw gsm laden of?


Na 3 weken wordt het toestel terug boven gehaald. Vrij verrassend heb ik nog steeds 2 lichtjes! Het enkele weken ongebruikt weg leggen kost mij dus slecht 1 laadbeurt minder! Bovendien zal dat nog verbeteren daar de Power Bank nog maar 1 keer werd opgeladen. De lading wordt dus goed bijgehouden! Opnieuw is de GSM razend snel opgeladen!


Laadbeurt 3:


Terug na enkele weken wordt de GSM opgeladen. De overgebleven capaciteit is nog steeds voldoende om de GSM op te laden doch doordat het toestel nu al 5 weken niet meer werd opgeladen heeft het er de brui aan bij 3/4 de van de laadcyclus.Conclusie:


Uiteindelijk zeer tevreden over het apparaat. De gegevens van de fabrikant kloppen, wanneer je het toestel niet zo lang zou ongebruikt laten kan het met gemak 3 a 4 keer uw smartphone opladen! Het design van het toestel is bovendien zeer mooi, het toestel voelt degelijk aan!


Voordelen:

 • Mooi toestel
 • Kan 3 a 4 keer een smartphone opladen
 • Makkelijk in gebruik
 • Degelijke kwaliteit


Nadelen:

 • Er zit geen lader in de verpakking (je kan wel die van uw gsm gebruiken indien deze een USB kabel heeft)
 • Laadtijden van de Power Bank zijn lang wanneer u geen lader heeft van 2 A


Samsung SSD harde schijf


Omschrijving:


Harde schijf. Heeft geen draaiende delen en is bovendien een pak sneller dan een klassieke harde schijf.


Beschrijving test


Reeds van in het begin bied DDS Computer Service pc's aan uitgerust met SSD schijf. Bij het configureren van deze pc's valt op dat deze bliksemsnel opstarten. In combinatie met win 8.1 zijn de prestaties subliem! Een vaste pc (I3) start op nog geen 5 seconden op. Omdat deze in verhouding duurder zijn dan een klassieke harde schijf zitten er in de desktop pc's van DDS steeds 2 harde schijven. 1 SSD, groot genoeg voor Windows + applicaties en een 2de HD om bestanden op te slaan.


Omdat niet iedereen meteen een nieuwe pc/laptop koopt vraagt DDS zich af wat er zou gebeuren als je zo'n SSD plaatst in een "oudere" laptop. Zouden de prestaties ook verbeteren en kun je dus uw huidige pc/laptop iets langer gebruiken?


DDS test het voor u uit en gaat aan de slag met een "oude" HP laptop (4 a 5 jaar oud)Voorbereiding:


De huidige schijf is vlot bereikbaar. Na eventjes knutselen zit de SSD er in! Natuurlijk staat er nu nog geen besturingssysteem op. Daar het een nieuwe schijf betreft kun je geen recovery gebruiken of dergelijke wat dus betekent dat voor een gewone gebruiker dit geen eenvoudige opdracht is. Als officiële dealer van Microsoft producten is het in mijn geval een "koud kunstje", de correcte Windows wordt geïnstalleerd waarna deze wordt geactiveerd na een kort telefoontje met Microsoft. Het installeren gaat beduidend sneller dan een gewone installatie, dat beloofd dus.


Na de installatie:


128 updates te gaan voor windows*slik*. Niet ongewoon na een volledige nieuwe installatie van Windows maar toch. De SSD gaat keurig aan de slag en klaart de klus op een uurtje! Een hele prestatie dus! Met een klassieke schijf kan dit uren duren!


Daarna worden de opstarttijden getest: de laptop start op tussen de 7 a 10 seconden. Uit gaat hij op slechts enkele seconden! Wederom een geslaagde test, dit "oudje" kan er weer even tegen en wordt dan ook cadeau gegeven aan de "dochter des huizes". Die is laaiend enthousiast vooral omdat haar laptopje een pak sneller is dan die van mama en die heeft nochtans een recenter model!Conclusie:


Wanneer uw laptop enkele jaren oud is en je wilt hem een 2de (sneller) leven geven is het installeren van een SSD alvast geen slechte keuze. Het is wel van belang om uit te vissen of de investering verantwoord is. Elk geval dient dus apart bekeken te worden. Wanneer u niet beschikt over een Windows installatie cd is het lastig om Windows te kunnen installeren (dit kan echter voor u gebeuren door DDS aan de standaard tarieven!)


Voordelen:

 • Laptop/pc is snellerNadelen:

 • In verhouding duurder dan gewone schijf.
 • Zijn kleiner in opslag (kan opgelost worden door uw data op bv externe schijf te zetten)
 • Windows kan niet zomaar opnieuw geïnstalleerd worden


TP-Link 10400mAh Power Bank


Omschrijving:


Apparaat met ingebouwde batterij om smartphone/tablet te kunnen opladen wanneer geen stopcontact voorradig is.